Login
+Follow
Login

RUKA , Finland 29.06-02.07

By kayhike on 2015.07.04 In Uncategorized

 

Hej allihopa!

Det blev en spontan-resa till Ruka (Kuusamo) i Lappland under vår semester. De flesta kanske åker dit vintertid för att åka slalom men vi ville gärna uppleva Ruka på sommaren. Var Ruka är beläget ser ni på kartan här nedan. Vi körde bil dit och det är ca. 460 km härifrån. Vi hyrde en stuga så det blev några dagsutflykter som vi ska dela med oss av här nu. Stugor kan man enkelt hyra via www.lomarengas.fi

 

ruka karta

 

ny2

 

 

 

 

Pieni Karhunkierros = Lilla Björnstigen 12 km

En jättefin vandringsled som är en liten del av den stora vandringsleden Karhunkierros 80 km. Men låt er inte ändå luras av den korta sträckan för terrängen är rätt så krävande, det går upp- och nerför mest hela tiden. Men det är nog ändå värt den tunga mödan att trappa upp och ner eftersom naturen är förtrollande vacker. Flera hängbroar och många fina rastplatser finns längsmed leden. Vandringsleden är i mycket gott skick , bra utmärkt och på så sätt lätt att gå efter. Väldigt populär är den också. Ett absolut MÅSTE att gå under sin livstid. Rekommenderas : god grundkondition pga. de tuffa trapporna. Bra skor och kläder. En liten ryggsäck med vatten, kaffe och tilltugg. Det finns möjlighet att grilla korv på flera rastplatser och på ett ställe fanns det till och med ett café så du kunde köpa kaffe eller korv. Vill man övernatta så fanns det också flera övernattningsplatser längsmed leden. 

 

webatt_20070425_112625_770313

 

o3

ny5

ny4

ny3

ny1

rrrr1

rrr2

rukis

ruka2

ruka1

rukaa

ruka3

 

 

 

Uppe på toppen av berget Valtavaara

Det finns olika långa vandringsleder upp till toppen men den vi valde så blev ca. 6 km också här väldigt varierande terräng. Höjd 492 m. Här går också vandringsleden Karhunkierros över berget och vidare. Det tog oss i långsamt tempo (med kaffepaus uppe på toppen inräknad) ca. 2 timmar att gå upp och ner tillbakas.

oooooooooo

oooo

vv7

vv6

vv5

vv4

vv2

vv1

 

 

 

Kiutaköngäs, Oulanka Nationalpark

325 m lång fors finns alltså här som man väldigt enkelt kan beundra. Vi gick ca. 2 km längsmed vandringsleden Karhunkierros för att komma fram till forsen.

 

 

o4
o3

o2

o1

 

 

Så skulle ni vilja utmana er själva och vandra 80 km så får ni alltså se allt detta och säkert mycket mera längsmed färden på Karhunkierros vandringsled.

Blev lite mycket bilder men hoppas ni överlever ändå..

 

 

0 Responses to "RUKA , Finland 29.06-02.07"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen!
Här får ni följa med två finlandssvenska vandrare som njuter av att dricka eftermiddagskaffet ute i naturen.
”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
På Svenska
+Follow
Sök
Senaste inläggen Kategorier

Login